Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Fusie Stichting Huis en Toevluchtsoord Groningen-Drenthe

28-09-2012

Stichting Huis in Groningen en Toevluchtsoord Groningen-Drenthe hebben deze week een voornemen tot fusie uitgesproken. Deze fusie is gepland op 1 januari 2013. Het doel is een optimaal en zo compleet mogelijk aanbod te creëren voor cliënten, samenleving en opdrachtgevers.

Stichting Huis heeft als kernfunctie het bieden van onderdak, fysieke verzorging en begeleiding aan daklozen, jong en oud, in de stad Groningen. Toevluchtsoord Groningen–Drenthe richt zich naast het bieden van een veilige plek voor vrouwen en hun kinderen ook op de aanpak en advies op gebied van (huiselijk) geweld in afhankelijkheidsrelaties. De organisaties werken al langer regelmatig samen.

Krachtige stem

De ontstane organisatie is dé instelling voor het aanpakken van geweld in afhankelijkheidsrelaties en voor hulp bij het (opnieuw) leren wonen en leven. De middelen en ervaring om dit optimaal te kunnen doen zijn in huis. De nieuwe organisatie kan bovendien nog beter een duidelijke en krachtige stem geven aan de belangen en de positie van cliënten. Voor de samenleving ontstaat er een herkenbare speler in het maatschappelijk debat, op gebied van kennis- en expertiseontwikkeling en voor opdrachtgevers, overheid en financiers een stevige, ervaren partner.

De organisaties hebben inmiddels de sollicitatieprocedure voor een nieuwe directeur–bestuurder opengesteld.

Meer informatie