Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

100.000 bezoekers voor SlachtofferWijzer

31-07-2012

Slachtofferwijzer.nl is al door ruim 100.000 mensen bezocht, nadat de website 2,5 maanden geleden live ging. De site werd medio mei gelanceerd door het Fonds Slachtofferhulp. Bijna 17 procent van de bezoekers zocht naar informatie over hulpverlening na geweld. Daarbij ging het vooral om huiselijk geweld, mishandeling, bedreiging en stalking.

Ruim 11 procent van de bezoekers - dat zijn meer dan 11.000 Nederlanders - zocht de afgelopen 2,5 maand via de site naar informatie over hulpverlening na zedenmisdrijven. Een mogelijke verklaring voor dit hoge percentage is dat slachtoffers vaak geen aangifte durven doen, maar wel online op zoek gaan naar hulp, aldus projectleider Annemarie van Rijn.

Portaal naar hulpverlening

Het Fonds Slachtofferhulp is verrast door het hoge aantal bezoekers dat sinds mei de website heeft bezocht "Onze website is een portaal naar hulpverlening op allerlei terreinen, maar we hadden niet verwacht dat we zo snel zoveel mensen zouden bereiken", aldus woordvoerder Sandra Scherpenisse in externe linkSp!ts. Het Fonds Slachtofferhulp ziet in het hoge bereik de bevestiging dat het project voorziet in een behoefte van slachtoffers en hulpverleners. Inmiddels is ook een speciale app van de Slachtofferwijzer gelanceerd.