Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Aandacht voor mannelijke slachtoffers Zaanstreek-Waterland

07-10-2013

GGD Zaanstreek-Waterland vraagt met het project 'Mannen, kom op!' aandacht voor mannen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Afgelopen zaterdag 5 oktober gingen het acteurs van het project op verschillende locaties in Purmerend de straat op om heftige ruzies na te spelen.

Projectleider Doortje Schroevers hoopt dat de acteurs omstanders aan het denken zet. "Feit is dat ze zo'n gebeurtenis mee naar huis nemen en er daar hopelijk over praten." Volgens haar rust er nog altijd een groot taboe op mannelijk slachtofferschap van huiselijk geweld. "Het kan zijn dat een vrouw de man fysiek mishandelt, maar het kan ook gaan om vernederingen, dat soort dingen. Je merkt dat die kant niet echt wordt belicht. Wij willen zorgen dat mannen ook een plek hebben om hun verhaal te kunnen doen."

Vertrouwenspersonen

De GGD hoopt dat wie er met huiselijk geweld te maken heeft, eerder hulp gaat zoeken. Er zijn vertrouwenspersonen aangesteld bij wie slachtoffers (eventueel anoniem) hun hart kunnen luchten en advies kunnen inwinnen. Daarnaast is er een speciale website: externe linkwww.mannenkomop.info.

Aanstaande woensdag treden de acteurs van ‘Mannen kom op’ in Zaanstad op.