Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Week van Kinderen Veilig lanceert website

11-10-2013

De Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik heeft deze week de nieuwe website Weekvankinderenveilig.nl. Hierop staat informatie over de Week van Kinderen Veilig en de activiteiten die van 18 t/m 23 november worden gehouden.

De Week van Kinderen Veilig is een initiatief van de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik. Met deze week vraagt de Taskforce aandacht voor deze grote maatschappelijke problemen. De Week is een maatschappelijk appèl om elke vorm van kindermishandeling te stoppen en terug te dringen met hulp en inzet van iedereen. Omdat opp 20 november jaarlijks de internationale Dag van de Rechten van het kind gevierd wordt, heeft de Taskforce besloten om de week rondom die dag te organiseren. De activiteiten tijdens de Week van Kinderen Veilig zijn zeer divers. Deze variëren van live chatten met een officier van justitie tot diverse symposia in het hele land.

Website

De website Weekvankinderenveilig.nl. bevat een agenda met een zoekfunctie, achtergrond-informatie over de verschillende activiteiten en de mogelijkheid om activiteiten aan te melden. Naast feitelijke informatie biedt de site videoboodschappen met een persoonlijke oproep van de Taskforceleden.