Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Gratis theatervoorstelling ouderenmishandeling

16-05-2013

Theatergroep Drang heeft in samenwerking met de GGD Den Haag een voorstelling over ouderenmishandeling gemaakt: Broos. Na een reeks voorstellingen in eigen huis, komt Broos nu naar de wijktheaters. Ook vervult de voorstelling een centrale rol tijdens het landelijk congres over ouderenmishandeling op 13 juni.

Broos is een educatieve voorstelling over het thema ouderenmishandeling en een onderdeel van een langlopend project van theatergroep Drang in samenwerking met de GGD. Doel is om professionals, mantelzorgers en mensen in het werkveld concrete aanknopingspunten te geven bij vermoedens of constatering van ouderenmishandeling. De voorstellingen in de theaters zijn voor iedereen en gratis te bezoeken.

Herkenbaar

De ervaring heeft geleerd dat door middel van theater een actueel schrijnend of doodgezwegen thema op speelse en tegelijkertijd confronterende wijze kan worden aangeroerd. Zware onderwerpen worden helder, genuanceerd en herkenbaar in beeld gebracht.
Een aantal rollen wordt vertolkt door acteurs van 80 plus om geloofwaardigheid en herkenning kracht bij te zetten. Broos beoogt ook de beeldvorming en opvattingen van jonge studenten over ouderen te veranderen. De scènes tonen de ernst van de mishandeling en de enorme triestheid, eenzaamheid en verslagenheid van de mishandelde oudere.

Meer informatie