Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Van Rijn prijst voorlichters ouderenmishandeling

19-04-2013

Staatssecretaris Martin van Rijn heeft gisteren zijn waardering uitgesproken voor de voorlichters ouderenmishandeling. Hij deed dit tijdens een bijeenkomst voor 35 vrijwilligers van vier ouderenbonden die een training hebben gevolgd om ouderenmishandeling bespreekbaar te maken.

De voorlichters ontvingen uit handen van Van Rijn een bewijs van deelname aan de training. Zij gaan nu het land in om op allerlei bijeenkomsten mensen te informeren over ouderenmishandeling en hen te vertellen wat men er zelf aan kan doen.

"U gaat op pad met een heel belangrijke missie: het bespreekbaar maken van ouderenmishandeling", aldus de staatssecretaris. "Ouderenmishandeling komt helaas vaker voor van we dachten: er zijn cijfers die aangeven dat minstens 1 op de 20 ouderen ermee te maken heeft en dat is een afschrikwekkend en onacceptabel cijfer." Van Rijn trok in zijn toespraak de parallel met de kindermishandeling: "Daar zie je dat het een tijdje duurt voordat we er over durfden te praten. Maar als we er eenmaal over praten, dan komt er veel meer los dan je denkt."