Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Stichting Huis & Toevluchtsoord gaat verder onder de naam ‘Kopland’

20-09-2013

De Stichting Huis & Toevluchtsoord gaat vanaf vandaag verder onder een nieuwe naam: Kopland. Door de fusie van Stichting Huis en Stichting Toevluchtsoord Groningen-Drenthe is in januari 2013 een nieuwe organisatie ontstaan. Daarbij hoort een nieuwe naam en een passende huisstijl.

“Kop d’r veur!”

De naam Kopland refereert aan het werkgebied in het Noorden van het land en de mentale transformaties die cliënten doormaken. Als inspiratie dient de gevleugelde noordelijke uitdrukking “Kop d’r veur!”.

Als je de grip verliest

De organisatie is er voor iedereen die de grip op het leven verliest. Of die kwetsbaar is of uitgesloten dreigt te worden. Met begeleiding, behandeling en veilige opvang zorgt Kopland voor verandering. Hulp bij wonen, werken en relaties, zodat de cliënten uiteindelijk zelf hun richting weer vinden en weer gewoon mee kunnen doen.

Weer meedoen

Gewoon meedoen. Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend. Vrouwen die uit onveilige situaties moeten vluchten, jongeren zonder vaste plek, een gezin dat uit huis gezet dreigt te worden, een stel dat elkaar de tent uit vecht; zij doen even niet mee. En dat moet wel. Daar staat Kopland voor. Met de juiste stappen kunnen mensen zelf de grip weer terug krijgen op hun eigen leven. En zo zelf hun koers bepalen.

Groningen en Drenthe

Kopland is werkzaam in de provincies Groningen en Drenthe. In zowel Groningen als Drenthe fungeert de vrouwenopvang als provinciale instelling. Het Steunpunt Huiselijk Geweld Groningen is een voorziening voor de provincie Groningen.

In de stad Groningen voorziet de stichting op verschillende locaties en diverse manieren hulp bij wonen. Met Campus Diep maakt Kopland zich sterk voor de jongeren die geen veilige of vaste thuisplek hebben en hierdoor ook in andere problemen kunnen komen.

De Algemene crisisopvang in Emmen biedt, in de regio Zuidoost Drenthe, plaats voor gezinnen, mannen, vrouwen of stellen die om welke reden dan ook tijdelijk geen dak boven hun hoofd hebben.

Meer informatie

externe linkWebsite Kopland