Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Zwolse studenten in actie voor WE CAN Young

22-01-2013

Zestien tweedejaars studenten van het Deltion College in Zwolle hebben gisteren diverse acties gepresenteerd om een steentje bij te dragen aan WE CAN Young. Zo bedachten hoe ze zware thema’s als seksuele weerbaarheid en huiselijk geweld bespreekbaar kunnen maken bij hun leeftijdsgenoten.

Vanaf het begin van dit schooljaar zijn de studenten, verdeeld over vier groepen, aan de slag gegaan met het bedenken en uitvoeren van hun eigen acties om een steentje aan het onderwerp respect en bewustzijn van grenzen bij te dragen.

Themalessen

De GGD verzorgde verschillende themalessen. Zo was er een gastles van de Stichting Kadera over huiselijk geweld, en een les over de media: wat is de beeldvorming over vrouwen in de media en in hoeverre speelt dat onbewust mee in je denken over mannen en vrouwen?

“Deze jongeren komen vanwege hun opleiding op scholen, wijkcentra en jongerencentra en kunnen daar de boodschap weer verder verspreiden", aldus GGD projectleider Marlise Evers. "Dat is ook de bedoeling van het project: dat jongeren elkaar inspireren." De aard van de activiteiten die de studenten bedachten, is zeer divers: van een voorlichtingsavond op een jongerencentrum tot wervingsacties in de Zwolse wijk Holtenbroek tot aan een korte film over huiselijk geweld.

WE CAN Young

WE CAN Young is een landelijke campagne, in Zwolle uitgevoerd door GGD IJsselland, met een duidelijk doel: dat jongeren respectvol met elkaar omgaan en zich bewust zijn van grenzen als het gaat om seks en relaties. WE CAN Young gaat ook over stereotype beelden die van mannen en vrouwen en jongens en meisjes bestaan. De campagne wil jongeren stimuleren om over deze beelden na te denken en ze niet voor lief te nemen.

Meer informatie