Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Manifest voor betere hulp mishandelde kinderen

27-03-2013

Fier Fryslân biedt de Tweede Kamer vandaag, voorafgaand aan het Algemeen Overleg over kindermishandeling en geweld in afhankelijkheidsrelaties, een manifest aan om te protesteren tegen de bezuinigingen.

"Even zo erg als mishandeling, verwaarlozing en misbruik zelf is misschien wel het feit dat deze kinderen niet de hulp krijgen die ze zo hard nodig hebben", is de boodschap van het externe linkmanifest. Fier Fryslân hoopt dat de staatssecretaris een oplossing voor het ontstane probleem presenteert aan de kamer en "dat de behandeling van mishandelde, misbruikte en verwaarloosde kinderen ‘verzekerd’ is".

Ervaringen jeugdpsychiaters

Eerder berichtte externe linkde Stentor ook al over dit onderwerp. De krant belichtte de dagelijks ervaringen van diverse kinder- en jeugdpsychiaters in het land. Volgens de krant laat de overheid mishandelde kinderen in de steek. Het gevolg is dat zij niet of te laat de hulp krijgen die zo hard nodig is. En dat daders de dans ontspringen. Medici, Openbaar Ministerie en jeugdhulpverlening zouden niet of slecht samenwerken. Dat zou gebeuren uit angst voor de gevolgen maar ook uit onwetendheid.

Meer informatie