Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Veluwse themaweek 'Kracht uit geweld'

27-08-2013

Om huiselijk en seksueel geweld onder de aandacht te brengen op de Noord-Veluwe, vindt van 4 tot en met 8 september 2013 een themaweek plaats rond het thema ‘Kracht uit geweld’. Het doel is om het onderwerp hoog op de agenda te zetten en te houden.

De themaweek wordt georganiseerd door het Steunpunt Huiselijk Geweld, in samenwerking met de Stichting Kunst uit Geweld en de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

Congres

Er vinden diverse activiteiten plaats. Zo is er 5 september een congres voor professionals uit de zorg en het onderwijs. Hameeda Lakho, directeur van Stichting Geheim Geweld, schrijfster en ervaringsdeskundige op het gebied van kindermishandeling, geeft er een presentatie. Daarnaast zijn er workshops met diverse thema’s waaronder geweld in relaties, ouderenmishandeling, een gesprek met ervaringsdeskundigen, jongeren en huiselijk geweld. Ook is er een expositie te bezichtigen.

Expositie

De kunstwerken van deze externe linktentoonstelling zijn gemaakt door kunstenaars die de verhalen van huiselijk dan wel seksueel geweld met zich meedragen. Door middel van kunst delen zij hun verhaal. De tentoonstelling maakt onderdeel uit van de kunstroute op de Noord-Veluwe

Kerken

De avond voor de kerken uit de regio vindt plaats op donderdagavond 5 september in Harderwijk in de Petrakerk. Ds. Alexander Veerman geeft hier een lezing over verantwoordelijkheden en valkuilen bij huiselijk en seksueel geweld in de kerk. Stichting Chris, bekend van de kindertelefoon, verzorgt een presentatie over kinderen en huiselijk geweld.

Deelname aan de bijeenkomsten is gratis. Zowel het congres als de expositie vinden plaats in het conferentiecentrum Mennorode te Elspeet.  Belangstellenden kunnen zich opgeven door uiterlijk 1 september 2013 een e-mail te sturen met contactgegevens naar info@majada.nl.