Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Zomerondernemer 2014 komt met spel tegen huiselijk geweld

01-09-2014

Met haar spel 'Ik wil ook wat zeggen' heeft de 22-jarige Marlies de Haan uit Kockengen de het project Zomerondernemers in het Groene Hart gewonnen. Het spel is bedoeld om huiselijk geweld tegen te gaan.

Volgens De Haan is het spel een hulpmiddel voor gezinnen waar het niet lekker loopt. "Door middel van kaartjes en poppetjes worden ouders en kinderen aangezet tot veilige communicatie." De afgestudeerde maatschappelijk werkster kwam op dit idee tijdens haar stage. Het viel haar op dat het bij gezinnen vaak mis ging als het op praten aankwam.

Belangstelling

externe linkZomerondernemer biedt jongeren de gelegenheid om tijdens de zomerweken, onder professionele begeleiding, een eigen bedrijf op te zetten. Hoewel het idee van De Haan nog geen bedrijf is, had het volgens de jury genoeg potentie om als winnaar aangewezen te worden. De Haan heeft een bedrag van 750 euro ontvangen én belangstelling van in ieder geval één van de deelnemende gemeenten om het spel te gebruiken. "Ik ga nu kijken hoe ik het spel het beste op de markt kan brengen. Ik moet daarvoor op zoek naar een uitgever of drukker."