Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Online discussiegroep over bescherming slachtoffers criminaliteit

03-07-2014

De afdeling Slachtofferbeleid van het ministerie van Veiligheid en Justitie nodigt professionals, die werken met slachtoffers van criminaliteit, uit voor discussie over de bescherming van slachtoffers. Op de netwerksite Linkedin hebben beleidsmedewerkers speciaal hiervoor de discussiegroep ‘Slachtoffers Centraal’ ingericht. Doel is om samen met professionals uit de praktijk de bescherming van slachtoffer van criminaliteit te verbeteren.

In gesprek met vakgenoten en beleidsmedewerkers

Via de Linkedin-groep kunnen professionals in gesprek met vakgenoten en beleidsmedewerkers en input leveren voor het ‘Beleidskader bescherming’. Professionals kunnen dit beleidskader gebruiken om slachtoffers van criminaliteit in de dagelijkse praktijk beter te beschermen. Verder hoopt de afdeling slachtofferbeleid dat discussies in de groep leiden tot kruisbestuiving tussen professionals en verbetering van de beschermingspraktijk.

Stellingen, vragen en casussen

De komende weken worden er in de groep verschillende stellingen, vragen en casussen gepubliceerd. Doel is om ervaringen te delen en ideeën te genereren over wat goed gaat, wat beter kan en waar nog niet aan gedacht is op het terrein van bescherming van slachtoffers van criminaliteit.

Links

  • Discussieer mee over de bescherming van slachtoffers van criminaliteit in de groep externe linkSlachtoffers Centraal.