Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Promotiecampagne Hulplijn Seksueel Misbruik

05-11-2014

De Hulplijn Seksueel Misbruik Vandaag is deze week een promotiecampagne begonnen. Het doel van de campagne is burgers te informeren waar de Hulplijn Seksueel Misbruik voor dient en hoe zij de hulplijn kunnen bereiken.

De Hulplijn Seksueel Misbruik is een samenwerkingsverband van onder andere de Steunpunten Huiselijk Geweld, Advies- en Meldpunten Kindermishandeling en Slachtofferhulp Nederland. De hulplijn is bedoeld voor slachtoffers die dit niet weten of een laagdrempelige manier zoeken om hun hulpvraag bekend te maken. Naast slachtoffers van seksueel misbruik, behoort de sociale omgeving van een slachtoffer ook tot de doelgroep. Het seksueel misbruik kan ook langer geleden hebben plaatsgevonden.

Nieuwe website

Het afgelopen jaar zochten circa 1420 mensen contact met de hulplijn, via telefoon en mail. Bij ruim de helft verwijzen medewerkers door naar een andere organisatie. De campagne moet ervoor zorgen dat er 50 procent meer telefoontjes en mails bij de hulplijn binnen komen. Daarnaast is het de bedoeling dat de vernieuwde website 50 procent meer bezoekers krijgt dan voorheen. De nieuwe website externelinkverbreekdestilte.nl heeft nieuwe teksten en is overzichtelijker en rustiger.

De campagne is mogelijk gemaakt dankzij de subsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.