Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Communicatie Veilig Thuis: landelijk telefoonnummer

07-11-2014

Veilig Thuis werkt hard aan het regelen van het landelijke telefoonnummer en de communicatie, zodat alles klaar is voor 1 januari 2015. Een deel is landelijk geregeld, maar u moet ook zaken lokaal regelen. Via vng.nl en nieuwsbrieven blijft u op de hoogte van de laatste stand van zaken.

Landelijk Telefoonnummer

Het landelijk telefoonnummer voor Veilig Thuis is 0800 2000. Vanaf dit nummer krijgen bellers contact met de regionale afdeling. De VNG heeft Optitel bv de opdracht gegeven om het proces voor doorschakeling te regelen. Optitel neemt binnenkort contact op met de kwartiermakers (en als er nog geen kwartiermaker is, met de projectleider) om afspraken te maken over de aanlevering van informatie en het beantwoorden van vragen.

Verdere acties

Uiterlijk 14 november verschijnen op op de website van VNG voorbeelden van logo's met toevoeging van regio of naam. De introductie van Veilig Thuis en het landelijk telefoonnummer krijgen landelijk ondersteuning van de campagne ‘Een veilig thuis, daar maak je je toch sterk voor’. Deze campagne roept betrokkenen - of het nu gaat om slachtoffers, plegers of omstanders - op om bij (vermoedens van) geweld in huiselijke kring hulp en advies te zoeken.

Website

Veilig Thuis is te vinden op externe linkwww.vooreenveiligthuis.nl. Deze website is bedoeld om duidelijk te maken wat mensen kunnen doen bij geweld in huiselijke kring.

  • De website krijgt voor elke regio een pagina met regiospecifieke informatie, zoals een link naar een regionale website, adres, eventueel inloopspreekuren en andere contactinformatie.
  • De kwartiermakers van Veilig Thuis krijgen op korte termijn een verzoek voor het aanleveren van de contactinformatie voor de website.

Links

externe link Lees meer over de communicatie van Veilig Thuis op de website van het VNG Ondersteuningsprogramma Veilig Thuis / AMHK