Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Activiteiten One Billion Rising Amsterdam

10-02-2014

Blijf Groep en het Steunpunt Huiselijk Geweld Amsterdam organiseren vrijdag, tijdens de wereldwijde actiedag One Billion Rising, verschillende activiteiten in Amsterdam. Zo wordt bij de Stopera de foto-expositie ‘Zie’ onthuld, waar vrouwen die huiselijk geweld hebben meegemaakt in hun kracht zijn geportretteerd.

De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg (Zorg en Welzijn) zal, samen met Kirsten van den Hul, ambassadrice van het Steunpunt Huiselijk Geweld Amsterdam, om 16.30 uur het programma openen met een onthulling van de foto expositie ‘Zie’ van Judith Keessen. 's Avonds spreken Margriet van der Linden en Ahmed Marcouch zich tijdens de ‘Night Dance’ op de Dam uit tegen geweld tegen vrouwen.

Taboe

Fotografe Judith Keessen werd als klein meisje ‘feminist’ genoemd. Dat zij uiteindelijk in een gewelddadig huwelijk terecht zou komen, klopt niet met wie zij was en is: "Dat er zo’n groot taboe omheen hangt, begreep ik pas toen ik besefte dat ook ik het een taboe vond om erover te praten." Keessen wil met haar expositie de maatschappelijke discussie op gang helpen en mensen aanzetten tot nadenken. Een deel van haar expositie is twee weken lang te bezichtigen op billboards van 1,5 bij 2 meter buiten bij de Stopera.

Meer informatie