Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Themazittingen huiselijk geweld Oost-Nederland

10-11-2014

Het Openbaar Ministerie Oost-Nederland brengt komende vrijdag bij de Rechtbanken Gelderland en Overijssel verdachten van huiselijk geweld voor de politierechter. In totaal gaat het om 31 verdachten, die betrokken zouden zijn bij mishandeling of bedreiging van een (ex-)partner, familielid of kind.

De zittingen bij de politierechter vinden plaats bij de rechtbanklocaties Arnhem, Zutphen, Zwolle en Almelo en beginnen allemaal om 9.00 uur. Het Openbaar Ministerie grijpt deze themazittingen ook aan om aandacht te vragen voor de Week van Kinderen Veilig, die plaatsvindt van 17 tot en met 21 november.

Week van Kinderen Veilig

De Week van Kinderen Veilig is een initiatief van de externelinkTaskforce kindermishandeling en seksueel misbruik. De Week is een maatschappelijk appèl om elke vorm van kindermishandeling te voorkomen of te stoppen met hulp en inzet van iedereen. Tal van organisaties organiseren door het hele land activiteiten binnen het thema kindermishandeling en seksueel misbruik. Een volledig overzicht hiervan is te vinden op externelinkweekvankinderenveilig.nl.