Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Aandacht voor Münchhausen by Proxy

12-05-2014

De Stichting Overlevers Münchhausen by Proxy wil deze verborgen vorm van kindermishandeling graag onder de aandacht brengen. De stichting is daarom op zoek naar subsidie en adressen voor haar nieuwsbrief.

Münchhausen by Proxy is een vorm van kindermishandeling waarbij (vaak) de moeder haar kind mishandelt. De dader verzint, verergert of veroorzaakt een psychische, sociale of lichamelijke afwijking/ziekte bij het slachtoffer, om zo zelf aandacht te krijgen van medisch personeel.

Voorlichting

Stichting Overlevers Münchhausen by Proxy (StOMbP) is in 2009 opgericht met als doel deze problematiek blijvend onder de aandacht te brengen. StOMbP wil voorlichting geven aan doelgroepen zoals kinderartsen, kinderrechters, onderwijs, hulpverleners en andere deskundigen die met kinderen in aanraking komen, zodat MbP/PCF eerder herkend wordt en dat kinderen eerder gered kunnen worden.

Via haar externe linkwebsite probeert StOMbP professionals, lotgenoten en partners van daders te bereiken om zo informatie en ervaringen te delen. Daarnaast geeft de stichting lezingen door heel het land en zijn de medewerkers bezig met het ontwikkelen van documentatie, scholingspakketten en een documentaire.