Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Opvang voor slachtoffers loverboys Rotterdam

13-08-2014

Fier Fryslân en Horizon Jeugdzorg en Onderwijs openen dit najaar een speciale opvang voor slachtoffers van loverboys in Rotterdam: Asja Plus Rotterdam. Tijdens een driejarige proef krijgen meisjes hier begeleiding, behandeling en onderwijs aangeboden.

Slachtoffers uit de regio Rotterdam worden momenteel in Friesland opgevangen. Dat verandert niet. In het begin van de behandeling is het meestal nodig om de meisjes ver van de jongen te houden die misbruik van hen heeft gemaakt. Zodra het mogelijk is, keren ze terug naar hun eigen regio waar ze behandeling en begeleiding doorlopen om los te komen van hun loverboy. Met medewerking van de gemeente Rotterdam en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is het mogelijk geworden om hiervoor een locatie in Kralingen in gebruik te nemen.

Nevenvestiging

De slachtoffers van 12 tot en met 23 jaar zijn in het begin van hun verblijf 24 uur op één plek. Horizon heeft van de gemeente Rotterdam onlangs een 'verklaring van geen bezwaar' gekregen om hier een nevenvestiging van hun speciaal voortgezet onderwijs te openen.