Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Logo voor Veilig Thuis bekend

13-10-2014

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft het nieuwe logo voor de advies- en meldpunten Veilig Thuis (AMHK’s) gepresenteerd. Het logo maakt deel uit van een divers ondersteuningsaanbod van de VNG voor de AMHK’s.

Logo Veilig ThuisVanaf 2015 moeten alle gemeenten in Nederland een AMHK hebben. De naam van deze advies- en meldpunten is Veilig Thuis en moet regionaal en lokaal bekend worden. Daarvoor biedt de VNG een ondersteuningsaanbod, in de vorm van een logo, handreiking, stappenplan, huisstijlmanual, telefoonnummer en slogan. Voor de ontwikkeling hiervan is afgestemd met professionals en cliëntgroepen.

Handreiking

In de introductie van de Veilig Thuis meld-en adviespunten hebben gemeenten een cruciale rol. Zij hebben de taak om de communicatie van Veilig Thuis te initiëren en coördineren. De handreiking geeft handvatten voor de communicatie en is bedoeld voor de communicatieadviseurs en de beleidsadviseurs. De introductie van Veilig Thuis wordt ook landelijk ondersteund door de lopende campagne: ‘Het houdt niet op. Niet vanzelf’ van het ministerie van VWS.

Meer informatie

externe linkwww.vooreenveiligthuis.nl
externe linkVNG-dossier Veilig Thuis
pdf-bestandHandreiking communicatie voor gemeenten (pdf-bestand 198 Kb, via www.vng.nl)