Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Guusje Nederhorst Foundation wordt Stichting Het Vergeten Kind

14-01-2014

De ‘Guusje Nederhorst Foundation’ gaat voortaan verder onder de naam ‘Stichting Het Vergeten Kind’. Op deze manier onderstreept de stichting in de naamgeving voor welke kinderen zij zich inzet.

Stichting Het Vergeten Kind zet zich in voor 32.000 kinderen met vaak heftige geestelijke littekens, die noodgedwongen niet thuis in hun eigen bedje kunnen slapen. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn en opgroeien in sobere instellingen met minimale speelmogelijkheden.

Het Vergeten Kind geeft deze kinderen een kindvriendelijke leefomgeving, biedt ze activiteiten en organiseert events, zodat ze kunnen spelen, bewegen en ontspannen. Daarnaast onderneemt de stichting initiatieven om de situatie van deze vergeten kinderen meer en meer onder de aandacht te brengen bij de verantwoordelijke instanties en het Nederlandse publiek.

Week van het Vergeten Kind

Het eerste grote initiatief van de stichting is de Week van het Vergeten Kind, waarbij een week lang aandacht gevraagd wordt voor de soms schrijnende situatie van kinderen in opvanglocaties. De Week van het Vergeten Kind is van 29 januari t/m 4 februari. Deze week start met ‘De Vrolijkste Handtekeningenactie’ waarbij Nederlanders gevraagd worden zich in te zetten voor deze grote groep vergeten kinderen.

Meer informatie