Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

De offerschalen van Satan

14-10-2014

Slachtoffers van huiselijk geweld zijn vaak meester in het verhullen en goedpraten van het gedrag van hun partner. Dit gegeven bracht schrijver Robert Thomson ertoe het thema uit te werken tot een levensechte roman, gebaseerd op enkele waargebeurde verhalen. De offerschalen van Satan verscheen afgelopen week bij Booklight uitgeverij.

Beklemmende roman

De offerschalen van Satan is een beklemmende roman over geweld en geluk, leven en dood. De frivole en onbezonnen Paula van Laken valt tot ieders verbazing voor de onbeholpen charmes van advocaat Marcel Aalbers. Hij komt uit een streng gereformeerd milieu. Eenmaal getrouwd ontdekt ze pas wat zijn opvoeding bij hem losmaakt.

Doelwit van opgekropte frustraties

Paula wordt het doelwit van zijn opgekropte frustraties. In een driftaanval slaat hij haar het ziekenhuis in. In de twee jaar dat Marcel zijn straf uitzit probeert Paula met hulp van hartsvriendin Jolijn haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen heeft ze afgezworen en kinderen krijgen is door de mishandelingen voorgoed van de baan. Dan ontmoet ze de steenrijke Jack. Voorzichtig durft ze weer van het leven te genieten. Maar het noodlot slaat opnieuw toe, heftiger dan ze ooit had verwacht.

De auteur

Robert Thomson schrijft sinds 2009 romans. Eerder verschenen romans van zijn hand zijn: ‘Een onverwachte erfenis’, ‘De zwarte spiegel’ en ‘Een obsessieve drang’.

Meer informatie