Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Fotoshoot voor slachtoffers seksueel geweld

15-12-2014

Serious Request van 3FM vraagt dit jaar met aandacht voor vrouwen en meisjes in conflictgebieden die het slachtoffer worden van seksueel geweld. In dit kader organiseert stichting Revief aankomende zaterdag in Haarlem een fotoshoot voor vrouwen en mannen die in hun jeugd te maken hebben gehad met seksueel geweld.

Project Unbreakable

Revief verzorgt deze dag in samenwerking met fotografe Lara van der Krift. Deelnemers kunnen al dan niet herkenbaar op de foto met een citaat van de dader. Het project is gebaseerd op het Amerikaanse Project Unbreakable, dat in 2011 is opgezet door fotografe Grace Brown. Zij begon met het fotograferen van mensen die seksueel misbruikt zijn met een uitspraak van de dader om te laten zien hoe wijdverbreid het probleem is. Maar ze realiseerde zich al snel dat het een vorm van therapie is voor de overlevenden. Ze waren eindelijk in staat dingen te uiten die hen weken, maanden of jaren dwars hadden gezeten.

Deelname

Deelnemers kunnen hun foto in beheer geven van Revief, maar mogen hem ook gewoon voor zichzelf houden. Zij krijgen vooraf instructie en begeleiding bij de fotoshoot. Deelname aan deze dag is gratis. Vooraf aanmelden is wenselijk. Kijk voor meer informatie op de website van externe linkRevief.