Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Studentes zoeken samenwerking slachtoffers huiselijk geweld

17-02-2014

Een groep studentes van de Erasmus Universiteit in Rotterdam wil slachtoffers van huiselijk geweld helpen hun zelfvertrouwen terug te krijgen. In samenwerking met vrouwenopvang Stichting Arosa geven ze onder de naam 'Women helping women' hen een kans om workshops te leiden.

Shelly Barendregt (21), teamleider van het project: "Vrouwen die huiselijk geweld hebben meegemaakt komen vaak in een sociaal isolement terecht. Ze zijn – soms zelfs samen met hun kinderen – uit hun dagelijkse omgeving gerukt." Samen met de stichting zijn ze op zoek naar vrouwen die bepaalde kwaliteiten of vaardigheden hebben, die ze in een workshop aan studenten kunnen leren.

Zelfvertrouwen

Zo’n workshop kan volgens Barendregt ontzettend waardevol zijn voor iemands zelfvertrouwen. "Het is voor slachtoffers van huiselijk geweld vaak al een drempel om weer de straat op te gaan. Door te praten over iets wat ze goed kunnen, voelen ze zich weer gewaardeerd", aldus de studente. "We vragen ze om de workshop voor te bereiden en zelf de inkopen te doen. Als ze op die manier iets kunnen ondernemen en ook anderen iets kunnen leren, kan dat een belangrijke stap zijn richting herintegratie in de samenleving."

Flashmob

Afgelopen vrijdag hield Women helping women in het kader van de internationale actiedag externe linkOne Billion Rising een externe linkflashmob op Rotterdam Centraal.

Meer informatie