Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Nieuwe website hulpaanbod Hollands Midden

17-03-2014

De regio Hollands Midden beschikt sinds het begin van deze maand over een nieuw hulpmiddel voor verwijzers: de website www.hulpaanbodhm.nl (HulpaanbodHM). De website beoogt het zoeken naar de juiste hulp bij huiselijk geweld en kindermishandeling te vereenvoudigen.

Cliƫnten die te maken hebben (gehad) met huiselijk geweld en kindermishandeling krijgen niet altijd het voor hen beste aanbod. Domweg omdat het aanbod groot is en het lastig is het overzicht te houden. Daarom heeft het Steunpunt Huiselijk Geweld Hollands Midden HulpaanbodHM in het leven geroepen. Een groot aantal hulpaanbieders in de regio heeft input geleverd; er staan al honderd hulpaanbiedingen op de website.

Zoek en vind

Men kan op de site met diverse criteria zoeken op bijvoorbeeld problematiek, doelgroep en leeftijdscategorie. Indien er informatie over het aanbod op de website van een aanbieder beschikbaar is, wordt daar via een link naar verwezen. Het Steunpunt onderhoudt de site, maar de hulpaanbieders blijven eindverantwoordelijk voor de juistheid van de informatie die op de website staat.