Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Reformatorisch Meldpunt in oprichting

20-02-2014

Deze week is de website www.ikmeldhet.nl online gegaan. Op deze site wordt het binnenkort mogelijk om melding te doen van seksueel misbruik in familierelaties. Het meldpunt richt zich specifiek op de reformatorische doelgroep. Het heet dan ook Reformatorisch Meldpunt.

De betekenis van ‘melden’ binnen het Reformatorisch Meldpunt is tweeledig. Enerzijds wil het meldpunt dat slachtoffers hun probleem melden in de zin van erover vertellen. Anderzijds wil het meldpunt de mogelijkheid bieden aan de slachtoffers om een melding te doen van hun situatie. In dat geval wil het Reformatorisch Meldpunt het slachtoffer begeleiden naar de juiste hulpverlening.

Initiatief

Het Reformatorisch Meldpunt is bedoeld voor slachtoffers van seksueel misbruik in reformatorische kring. Berna de Ruiter nam in december 2013 het inititiatief om dit meldpunt te realiseren. “Met het meldpunt wil ik meer slachtoffers gaan bereiken, motiveren hun geheim te delen en begeleiden naar de juiste hulpverlening. Niemand weet precieze aantallen van slachtoffers van dit vreselijke misbruik, maar dat ze er zijn, is zeker.”

Voordat het Reformatorisch Meldpunt daadwerkelijk kan starten moet er nog veel gebeuren. Op dit moment voert De Ruiter gesprekken met tal van organisaties en personen waarmee het Reformatorisch Meldpunt in de toekomst graag wil samenwerken.