Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Informatieavonden mannelijke slachtoffers Zaanstreek-Waterland

20-05-2014

Onder de naam ‘Mannen kom op!’ worden in Zaanstreek-Waterland de komende tijd informatiebijeenkomsten gehouden voor mannen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld.

Huiselijk geweld is niet iets wat veel mensen aan de grote klok hangen. Vooral niet als de man het slachtoffer is. Tijdens de bijeenkomsten die ontwikkeld is door de GGD wordt dit bespreekbaar gemaakt.

Vrijwilligers

GGD Zaanstreek-Waterland heeft een team van negen vrijwilligers die bezig zijn met preventie, het voorkomen van huiselijk geweld, juist voor de groep mannen. Het team bestaat uit vertrouwenspersonen, voorlichters en een PR groep. De vrijwilligers gaan de wijken in en proberen het onderwerp huiselijk geweld bij zoveel mogelijk mannen bespreekbaar te maken en te zorgen dat zij, indien nodig, weten waar zij hulp kunnen krijgen.

Vragen

De vrijwilligers gaan in de bibliotheken van Krommenie en Koog aan de Zaan in gesprek met geïnteresseerden over verschillende vragen. Zijn er verschillen tussen mannen en vrouwen wat betreft huiselijk geweld? Wat gaat eraan vooraf? Maar er wordt ook besproken hoe je met de eigen gevoelens om kan gaan binnen een relatie en hoe je elkaar ruimte kan geven. 

Vanavond vindt in de bibliotheek aan de Heiligeweg in Krommenie om 19 uur een bijeenkomst plaats. Koog aan de Zaan is op op 4 juni om 16 uur aan de beurt.

Meer informatie