Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Drentse hulpdienst kan vragen nauwelijks aan

27-05-2014

Tegen Haar Wil (THW) , een telefonische hulpdienst voor slachtoffers van seksueel geweld, stalking en/of huiselijk geweld in Drenthe, heeft dringend extra vrijwilligers nodig. Hoewel het aantal telefoongesprekken vorig jaar licht afnam, steeg het aantal hulpvragen via e-mail met ruim 50 procent.

Dat blijkt uit het jaarverslag 2013. Het totaal aantal contacten is gestegen met bijna 100 ten opzichte van 2012. In 2013 zochten 1305 meisjes en vrouwen hulp bij Tegen haar Wil. Het jaar ervoor waren dat er 1209. De organisatie heeft dertien vrijwilligsters en die kunnen het aantal telefoontjes nauwelijks aan.

Bezette lijn

Hoewel het aantal bellers iets minder is, is de duur van de telefoongesprekken sterk toegenomen. Een uur praten is niet ongewoon meer. Hierdoor treffen andere belsters vaker een bezette lijn.

"Het is heel vervelend te moeten constateren dat we niet altijd voor
iedereen direct bereikbaar zijn, maar met de huidige middelen en bezetting valt dit niet op korte termijn op te lossen", zo meldt het pdf-bestandjaarverslag (pdf-bestand, 727 KB, via www.tegenhaarwil.nl).

Folder

THW komt dit jaar met een folder voor potentiële nieuwe vrijwilligsters,
waarin wordt uitgelegd wat THW doet en wat de voorwaarden zijn om het team te komen versterken.