Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Kadera breidt project Ouderenmishandeling uit

29-04-2014

Na de aanzet van het gezamenlijk project Ouderenmishandeling van GGD IJsselland en Kadera in 2013, breidt Kadera het project dit jaar verder uit naar de regio. Aandacht voor ouderenmishandeling blijft volgens de GGD en Kadera nodig.

Kadera biedt opvang, begeleiding en nazorg aan iedereen die bij huiselijk geweld betrokken is. Het project Ouderenmishandeling werd in eerste instantie in de stad uitgerold. Nu hoopt de organisatie ook betrokkenen en hulpverleners van ouderen uit de dorpsgemeenschappen te bereiken. "In een klein dorp heeft men veel meer de gewoonte dergelijke zaken te verbergen. Er gaat meer schaamte achter schuil en de drempel om hulp te zoeken is voor het slachtoffer enorm hoog", aldus een preventiemedewerker.

De interesse voor de voorlichting en trainingen over signaleren van geweld bij ouderen is groot. Het aantal 'contactmomenten' over ouderenmishandeling bij het Steunpunt Huiselijk Geweld (onderdeel van Kadera) over ouderenmishandeling liep in ieder geval vorig jaar op. Begin 2012 waren dat er nog tien, en eind vorig jaar bijna dertig.

Meer informatie