Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Campagne Trouwen tegen je wil

31-03-2014

‘Trouwen tegen je wil’ is een nieuwe campagne van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De campagne roept jongeren die tegen hun wil moeten trouwen, op om erover te praten of hulp te zoeken.

Onderdeel van de campagne is de website externe linkwww.trouwentegenjewil.nl. Deze biedt informatie over het recht van partnerkeuze en waar de jongeren voor hulp en advies terecht kunnen. Bij de campagne hoort ook het blog externe linkDagboek van Yarah. Yarah heeft te maken met trouwen tegen haar wil, verhaalt over haar gevoelens en wat ze meemaakt tot het moment waarop ze hulp zoekt. Yarah is een fictief persoon, het verhaal is gebaseerd op werkelijke gebeurtenissen.

Middelen

Delen van het blog en de website komen terug in alle middelen die het ministerie in de campagne inzet. De middelen zijn: posters op schoolboards op scholen in 48 gemeenten. Prerolls op Youtube en advertenties, advertorials en banners op veel door jongeren bezochte websites en facebook.

De campagne ging vorige week van start en loopt tot en met 25 april 2014. In juni krijgt de campagne nog een (online) vervolg.