Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Landelijk nummer Veilig Thuis veel gebeld

02-03-2015

Het nieuwe gratis landelijke telefoonnummer van Veilig Thuis is goed bekend. In de eerste twee maanden van dit jaar kwamen er zo’n 38.000 telefoontjes binnen.

Het 0800 2000 nummer is de laagdrempelige eerste toegang voor burgers, maar wordt ook veel gebeld door professionals. Hierdoor raakt de landelijke achtervang (Veilig Thuis Haaglanden) soms overbelast, met het risico dat de telefoon niet tijdig kan worden opgenomen.

Regionale telefoonnummers

Het VNG Ondersteuningsprogramma Veilig Thuis heeft daarom alle regio’s verzocht om hun directe regionale telefoonnummer actief te communiceren aan hun ketenpartners, lokale veld en huidige cliënten. Dit is tevens klantvriendelijker, men hoeft niet het gehele voicemenu te doorlopen, maar krijgt direct iemand aan de lijn.

Via het landelijke nummer krijgen bellers allereerst een voicerecorder die hen verzoekt hun woonplaats in te spreken waarna doorverbonden wordt naar de juiste regio. Veilig Thuis Haaglanden is de landelijke achtervang. Als het systeem de beller niet kan doorverbinden naar de juiste regio (plaatsnaam niet goed verstaan of niet tijdig opgenomen) wordt doorgeschakeld naar de achtervang, die doorverbindt naar de juiste regio

externe linkVooreenveiligthuis.nl