Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Kind Centraal Award voor Kompaan en De Bocht

04-02-2015

Kompaan en De Bocht heeft gisteren de ‘Kind Centraal’ Award ontvangen. De award wordt jaarlijks uitgereikt aan een opvanglocatie, initiatief, groep, persoon of fondsenwervende activiteit die zich buitengewoon inzet voor vergeten kinderen.

De uitreiking van de ‘Kind Centraal’ Award is onderdeel van de Week van het Vergeten Kind. In deze week (29 januari - 4 februari 2015) vraagt de stichting Het Vergeten Kind aandacht voor ‘vergeten kinderen’ in opvangcentra.

Kompaan en De Bocht

Kompaan en De Bocht is een fusieorganisatie (2009) tussen twee organisaties: Jeugdzorg en Vrouwenopvang in Goirle. Met deze fusie zijn de kennis, ervaring en inzichten van de twee werelden bij elkaar gekomen waardoor een totaal aanpak van de problematiek mogelijk is, gericht op alle gezinsleden, voor alle leeftijden en alle leefgebieden.

Spannende Verhalenbundel

De award werd uitgereikt door Johnny de Mol, ambassadeur van ambassadeur van het Vergeten Kind. Ook koningin Máxima was bij de uitreiking aanwezig. Zij ontving uit handen van kinderen uit de opvangcentra een zelfgeschreven boek. Dit is het eindresultaat van de ‘Spannende Verhalen’ workshop, waaraan vorig jaar 80 kinderen uit twaalf verschillende opvanglocaties hebben meegedaan. In de Spannende Verhalenbundel staan de spannende verhalen en de tekeningen van de deelnemers.

Meer informatie

externelink Het Vergeten Kind