Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Monument Stichting RuJu 1 december onthuld

05-11-2015

Het monument voor de door hun vader vermoorde broertjes Ruben en Julian uit Zeist wordt op dinsdag 1 december onthuld. De betekenis van het monument is verruimd. Het wordt een gedenkplaats voor alle mensen die een kind hebben verloren.

Het monument is een initiatief van de Stichting RuJu, die opkomt voor kinderen die door huiselijk geweld om het leven zijn gekomen. De broertjes Ruben en Julian waren in mei 2013 bijna twee weken vermist. Ze bleken om het leven te zijn gebracht door hun vader die hierna zelfmoord pleegde.

Slot Zeist

In de vele gesprekken die de stichting met de burgemeester van Zeist had, rees de gezamenlijke vraag: ‘Waar kunnen al die andere mensen eigenlijk heen, die ook hun kind verloren?’

"Zo ontstond het idee om het te realiseren monument niet alleen symbool te laten zijn voor kinderen die slachtoffer zijn geworden van huiselijk geweld, maar voor alle kinderen die aan diens ouders, aan hun familie en aan ons als maatschappij en gemeenschap zijn ontvallen", meldt Stichting Ruju op haar externe linkwebsite.

Het beeld krijgt een plek in een groenstrook bij Slot Zeist, ter hoogte van de karpervijver.