Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Deadline Hein Roethofprijs nadert

06-07-2015

Ieder Nederlands project of pakket aan maatregelen dat criminaliteit voorkomt of sociale veiligheid bevordert, kan meedingen naar de Hein Roethofprijs. De inschrijving van de Hein Roethofprijs 2015 sluit op 31 juli.

Een jury van deskundigen selecteert minstens drie, maximaal vijf genomineerden. Elk genomineerd project ontvangt 5.000 euro. Het prijzengeld voor het winnende project bedraagt 20.000 euro, te besteden aan criminaliteitspreventie of het bevorderen van sociale veiligheid.

Hein Roethof

De Hein Roethofprijs is in 1987 in het leven geroepen door het ministerie van Veiligheid en Justitie. De bedoeling van de prijs is om nationale bekendheid te geven aan projecten die resultaten bereiken met de preventie van criminaliteit. Hein Roethof was PvdA-kamerlid en begin jaren ’80 was hij voorzitter van de commissie Kleine Criminaliteit van de Tweede Kamer. De commissie-Roethof kwam vooral in het nieuws door het beleidsplan Samenleving en Criminaliteit uit 1985, een krachtig pleidooi voor criminaliteitspreventie.

Criteria

U vindt de criteria voor deelname, de informatiefolder en het inschrijfformulier op: externe linkwww.heinroethofprijs.nl