Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Koningin Máxima bij uitreiking ‘Kind Centraal’ award

07-01-2015

Koningin Máxima is dinsdag 3 februari aanwezig bij de uitreiking van de ‘Kind Centraal’ award van Stichting Het Vergeten Kind. Het uitreiken van de prijs, aan opvanglocatie Kompaan en De Bocht in Goirle, is één van de activiteiten die plaatsvinden tijdens de Week van Het Vergeten Kind.

'Vergeten kinderen' in opvangcentra

In deze week vraagt Stichting Het Vergeten Kind een week lang aandacht voor 'vergeten kinderen' in opvangcentra. De award wordt jaarlijks uitgereikt aan een opvanglocatie, initiatief, groep, persoon of fondsenwervende activiteit die zich buitengewoon inzet voor vergeten kinderen.

Kompaan en De Bocht

De award wordt dit jaar uitgereikt aan opvanglocatie Kompaan en De Bocht in Goirle. Deze organisatie is er voor kinderen, vrouwen en gezinnen. Kompaan en De Bocht signaleert en realiseert preventie en hulpverlening op het gebied van opgroei- en opvoedingsproblematiek, ontwikkelingsproblematiek en geweld in afhankelijkheidsrelaties. De organisatie biedt onder meer specialistische jeugdzorg, vrouwenopvang, hulp na huiselijk of eergerelateerd geweld en pleegzorg.

Meer informatie