Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Themanummer seksueel geweld tegen kinderen

08-07-2015

Het Augeo magazine staat deze maand geheel in het teken van seksueel geweld tegen kinderen. Aan de hand van verschillende verhalen wordt verteld wat seksueel geweld precies is, wat de impact ervan kan zijn, welke mythes er over bestaan en de mogelijkheden om het te voorkomen, te herkennen, te bespreken en aan te pakken.

Corinne Dettmeijer, Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, is gasthoofdredacteur van dit themanummer. "Het is belangrijk dat we slachtoffers beter zien, hen serieus nemen en vaker actie durven te ondernemen. En het is elangrijk dat we plegers niet verstoten,maar juist helpen om niet opnieuw in de fout te gaan. Kinderen moeten veilig kunnen opgroeien en verdienen de beste bescherming die we kunnen bieden. Hiervoor is het nodig dat we in onze samenleving open en goed geïnformeerd kunnen praten over seks, over seksualiteit en over seksueel geweld."

Augeo magazine

externe linkAugeo magazine is hét online tijdschrift over veilig opgroeien. Via opiniërende bijdragen, ervaringsverhalen, interviews en columns stimuleren we de discussie over en maatschappelijke betrokkenheid bij kindermishandeling.