Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Onderzoek ervaringen seksueel misbruikslachtoffers met GGZ

12-11-2015

De Open Universiteit heeft, in samenwerking met Rugers WPF, een onderzoek opgesteld naar de ervaringen van slachtoffers van seksueel misbruik met de GGZ. Het is gericht op de hulpverlening aan mensen met een misbruikgeschiedenis in Nederland sinds 2007.

De onderzoekers willen graag weten wat mensen met een geschiedenis van seksueel misbruik in de kindertijd vinden van de hulp die zij krijgen. Dat kan eraan bijdragen om, waar nodig, de hulpverlening te verbeteren. Het onderzoek is goedgekeurd door de Medisch-Ethische ToetsingsCommissie Atrium-Orbis-Zuyd.

Oproep

Bent u wel eens in therapie of opgenomen geweest? Kreeg u begrip en steun, kon u uw verhaal kwijt? Via externe link http://lab.ou.nl/ls/index.php/652393?lang=nl kunt u deelnemen aan dit onderzoek.

Het onderzoek bestaat uit drie vragenlijsten. Het zijn ongeveer 100 vragen en het invullen ervan kost ongeveer 45 minuten. Alle gegevens die met deze vragenlijst worden verzameld zijn anoniem. Als u dat wilt, kunt u zich na het invullen van de vragenlijsten aanmelden voor een interview waarin aanvullende vragen worden gesteld, maar dit hoeft niet.

Meer informatie