Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Ouderenmishandeling genomineerd voor Issue Award 2015

14-01-2015

Ouderenmishandeling (ministerie van VWS), Ocean Cleanup (Boyan Slat) en Online Pesten (Mijn Kind Online) zijn genomineerd voor de Issue Award 2015. Deze drie issues zijn afgelopen jaar in de samenleving, maar ook in de politiek zichtbaar geworden.

De jury prijst de genomineerden voor de wijze waarop zij het afgelopen jaar in staat zijn geweest een maatschappelijk issue op de kaart te zetten. De jury, onder leiding van Frits Wester, maakt de winnaar van de Award op 26 januari bekend tijdens het Issue Congres in Amstelveen. Het is de zesde keer de Issue Award wordt uitgereikt.

Maatschappelijke impact

De drie genomineerden zijn geselecteerd uit een groslijst van issues die het afgelopen jaar in de publiciteit zijn geweest. De issues die in aanmerking komen voor de Issue Award zijn er in geslaagd in het voorbije kalenderjaar een issue op de maatschappelijke of politieke kaart te zetten. De jury lette bij haar selectie op criteria als maatschappelijke impact, relevantie, ondervonden weerstand, originaliteit en persoonlijke drive.