Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Week tegen Kindermishandeling

16-11-2015

Vandaag is de Week tegen Kindermishandeling van start gegaan. De Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik doet een beroep op iedereen om in actie te komen bij een vermoeden van kindermishandeling.

De week wordt voor het derde opeenvolgende jaar gehouden. De eerste twee jaar heette het event anders: de Week van Kinderen Veilig. In Nederland worden 119.000 kinderen per jaar mishandeld. Dat is gemiddeld één kind per klas.

Signalen opmerken

Om het aantal mishandelde kinderen terug te dringen, is ieders inzet nodig. Iedereen die met kinderen en hun ouders in contact staat, kan de cirkel van geweld waaraan een slachtoffer van geweld bloot staat, doorbreken. En dan gaat het niet alleen om professionals, zoals zorgverleners, onderwijzers, gemeentebestuurders en politie. Iedereen in de buurt van mishandelde kinderen kan signalen opmerken en in actie komen. Ook familieleden, vrienden, buren of sportgenoten dus. Eén persoon die in actie komt, is al genoeg om het leven van een mishandeld kind voorgoed te veranderen.

externe linkwww.weektegenkindermishandeling.nl