Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Publiekscampagne vechtscheidingen binnenkort van start

19-01-2015

Om 'omstanders' van een vechtscheiding bewust te maken van de rol die ze kunnen spelen in een vechtscheidingssituatie, gaat eind deze maand een radiocampagne van start. Binnen de campagne wordt ook verwezen naar Veilig Thuis.

De doelgroep van de campagne zijn omstanders en betrokkenen die zich in het netwerk van het gezin bevinden, met name vrienden en familie. Het doel is om hen ervan bewust maken dat ze in een vroeg stadium van een scheiding en gescheiden ouderschap een de-escalerende rol kunnen spelen door ouders inzicht te geven in hun handelswijze en dat omstanders het welzijn kunnen vergroten door steun te bieden aan de ouders en kinderen. In een later stadium van een vechtscheiding en conflictueus gescheiden ouderschap is het doel omstanders ervan bewust te maken dat ze een rol kunnen spelen in het verminderen van de conflicten en de doorverwijzing naar professionele hulp.

Handreiking

Naar aanleiding van de publiekscampagne is er voor Veilig Thuis-medewerkers een pdf-bestandhandreiking (pdf-bestand 271 Kb, via vng.nl) verschenen. Hierin staat welk advies zij omstanders kunnen geven. Voor omstanders is er ook een factsheet verschenen: externe linkWat kunt u doen bij een vechtscheiding?.