Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Handtekeningenactie voor Het Vergeten Kind

20-01-2015

Stichting Het Vergeten Kind organiseert voor de tweede keer de 'Vrolijkste Handtekeningenactie van Nederland' om politieke aandacht te vragen voor de 33.000 'vergeten' kinderen in ons land. Door middel van ingestuurde vlaggetjes wordt gepleit voor een beter leefklimaat van kinderen in opvanglocaties waar de situatie ondermaats is.

Met de actie hoopt Het Vergeten Kind minstens 33.000 wensvlaggen in te zamelen, voor elk vergeten kind één stem. Alle vlaggen worden op donderdag 29 januari aangeboden op het Spuiplein in Den Haag aan de verantwoordelijke instanties.

Wensenlijst

Vorig jaar leverde de actie ruim 38.000 versierde vlaggetjes op en kon de Stichting haar eigen wensenlijst met vijf concrete verbeterpunten aan de politiek aanbieden. Dit resulteerde in een debat in de Tweede Kamer waarbij toezeggingen door de staatssecretaris van VWS zijn gedaan.

Daphne Schreuder, directeur Stichting Het Vergeten Kind: "We hebben een enorme grote groep van 33.000 kwetsbare kinderen die niet thuis kunnen wonen omdat ze misbruikt, mishandeld, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn. Kinderen met soms heftige onzichtbare littekens die hun stem niet kunnen laten horen. Ze verdienen meer dan de sobere opvanglocaties waar ze nu verblijven, met te weinig specialistische hulp en speelvoorzieningen. Daarom aan ‘ons’ de taak die stem te laten horen."

Week van het Vergeten Kind

De handtekeningenactie vindt plaats voorafgaand aan de Week van het Vergeten Kind. Tijdens deze week, van 29 januari tot en met 4 februari, vraagt de Stichting Het Vergeten Kind extra aandacht bij het Nederlandse publiek, media en politici voor de situatie van de kinderen in de opvang. Het doel is de problematiek te agenderen en een bijdrage te leveren om hun situatie te verbeteren.

Meer informatie

externelinkStichting Het Vergeten Kind