Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Nieuwe acties Wereldconferentie Vrouwenopvang

20-04-2015

De organisatie van de Wereldconferentie Vrouwenopvang wil dat de conferentie voor iedereen toegankelijk is. Om te zorgen dat geïnteresseerden bij gebrek aan financiële middelen toch bij deze conferentie aanwezig kunnen zijn, zijn diverse acties bedacht.

Zo hebben externe linkSeeMe en de externe link3e Wereldconferentie Vrouwenopvang hebben samen een speciale hanger voor een ketting en een armband ontworpen met de vorm van een hart. Het hart is rood, dat staat voor passie, liefde en kracht. Koop je één van deze sieraden, dan gaat de helft van de opbrengst naar de 3e Wereldconferentie Vrouwenopvang. Het andere deel gaat naar SeemMe, een fairtrade bedrijf voor luxe producten en heeft als doel vrouwelijke overlevenden van geweld te helpen. Doneren is ook mogelijk door het woord WOMAN te sms-en naar 3669. Na het verzenden van deze sms, volgt de vraag een IBAN nummer te sms-en (gratis), waarna 5 euro wordt afgeschreven.

Adopteren

Organisaties kunnen ook meedoen aan een andere actie: het adopteren van één of meerdere deelnemers. Dit houdt in dat (een afdeling van) de organisatie of een ledengroep zich garant stelt voor het inzamelen van (een deel van het) benodigde bedrag dat een deelnemer nodig heeft om naar de conferentie te komen. De totale kosten per deelnemer voor de conferentie en verblijf liggen rond de 1.200 euro. De kosten voor een vliegticket komen hier nog bij.

Informatiebijeenkomst

De Wereldconferentie Vrouwenopvang vindt dit jaar van 3 tot en met 6 november plaats in het World Forum in Den Haag. Morgen is er een externe linkinformatiebijeenkomst over de conferentie. Deze bijeenkomst is bedoeld voor ambassades, NGOs en andere stakeholders.