Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

80.000 boeken voor kinderen in opvang

20-07-2015

Een actie van Bruna en stichting Het vergeten Kind om boeken in te zamelen voor kinderen in opvanglocaties heeft bijna 80.000 boeken opgeleverd. Daphne Schreuder van Het Vergeten Kind: “De 33.000 kinderen in Nederland die in moeilijke omstandigheden opgroeien, kunnen de boeken zeker gebruiken en zullen er heel blij mee zijn.”

Onder de naam ‘Vergeten boeken voor vergeten kinderen’ riepen Bruna en Het Vergeten Kind het publiek vorige maand op om kinder- en stripboeken in te leveren. Klanten konden de boeken tot en met 21 juni bij de Bruna winkels afgeven. Vanuit daaruit werden ze centraal verzameld door het hoofdkantoor van Bruna, dat de logistieke operatie sponsort. De respons was enorm.

Vrijwilligersdagen

Ruim 3100 dozen gevuld met de boeken staan nu nog op zo’n honderd pallets opgeslagen bij het Centraal Boekhuis. externe linkHet Vergeten Kind overlegt met de opvanglocaties en organiseert binnenkort samen met Bruna een aantal vrijwilligersdagen om de boeken uit te zoeken en te verdelen. Daarna worden ze, afgestemd op de behoefte, naar verschillende locaties gebracht.