Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Blijf Groep en Humanitas breiden samenwerking uit

21-01-2015

Vrijwilligers van Humanitas gaan vrouwen en kinderen in de opvanghuizen van Blijf Groep op verschillende gebieden helpen met het op de rit krijgen van hun leven. Beide organisaties hebben deze samenwerking onlangs in een convenant vastgelegd.

De Humanitas-vrijwilligers hielpen de vrouwen in de opvang al bij het op orde krijgen van de administratie. Nieuw is dat ze ook ondersteuning gaan bieden bij de opvoeding van de kinderen en het opbouwen van sociale contacten. Deze steun wordt zowel tijdens als na de opvang geboden.

Elkaar versterken

Blijf Groep en Humanitas district Noord West zijn werkzaam in heel Noord Holland en willen elkaar versterken. Humanitas door vrijwilligers in te zetten in de opvang. Blijf Groep door kennis over (het signaleren en bespreekbaar maken van) huiselijk geweld en agressietrainingen ten dienst te stellen van Humanitas.

Op 15 januari ondertekenden Humanitas- directeur Eva Scholte en directeur-bestuurder Blijf Groep Aleid van den Brink het convenant om de samenwerking te bezegelen.