Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Week Zonder Geweld

23-11-2015

De Week Zonder Geweld is vandaag weer van start gegaan. De Week Zonder Geweld wordt ieder jaar rond 25 november georganiseerd. Deze dag is door de VN uitgeroepen als internationale dag van de uitbanning van geweld tegen vrouwen.

Diverse organisaties vragen deze week op verschillende manieren aandacht voor de strijd tegen geweld. Hieronder een greep uit de activiteiten:

externe linkCampagne Moviera: De andere kant van het verhaal
Met de campagne ‘de andere kant van het verhaal’ wil Moviera de complexiteit van huiselijk geweld zichtbaar maken; de direct betrokkenen zitten in een haast onmogelijke of ondraaglijke situatie.

externe linkBewustwordingscampagne Veilig Thuis Haaglanden
Veilig Thuis Haaglanden heeft een bewustwordingscampagne over huiselijk geweld gelanceerd. De campagne bestaat onder andere uit een indrukwekkende commercial

externe linkKom in gesprek met ervaringsdeskundigen van huiselijk geweld
Op 26 november gaan beleidsmakers en professionals in gesprek met mensen die ervaring hebben met geweld in huiselijke kring.

externe linkDiverse activiteiten Amsterdam West
Ook het Amsterdamse stadsdeel West vraagt deze week aandacht voor geweld in afhankelijkheidsrelaties en wil zo Huiselijk Geluk bevorderen.

externe linkDiverse activiteiten Samen Veilig Midden Nederland
Onder andere de fotoexpositie ZIÉ, workshops en een lezing Kindermishandeling.

externe linkFacebookactie Kadera
Via voorbeelden van steun die slachtoffers of plegers gehad hebben, roept Kadera mensen op Facebook op om anderen te steunen bij huiselijk geweld en kindermishandeling.

externe linkFilmvoorstelling Geheim Geweld…en nu?, Zoetermeer
Een indringende film die gebruikt wordt als illustratie- en educatiemateriaal voor het onderwerp kindermishandeling en de lange termijn gevolgen hiervan.

externe linkHeld Zonder Geweld, Den Haag
Wie is de beste singer songwriter van de regio Haaglanden? Op 27 november treden de finalisten op. Hun nummers hebben alle een raakvlak met onderwerpen als huiselijk geweld, kindermishandeling of eerwraak.

externe linkTentoonstelling Kracht uit Geweld, Stichting Kunst uit Geweld i.s.m. gemeente Twenterand. Een tentoonstelling met het werk van acht krachtige vrouwen vanuit verhalen van huiselijk en/of seksueel geweld.