Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Breda telt 100 herhaalde aangiftes huiselijk geweld

24-09-2015

Honderd inwoners van de gemeente Breda hebben in de afgelopen drie jaar meer dan eens aangifte gedaan van huiselijk geweld. Dit heeft het College van Burgemeester en Wethouders laten weten naar aanleiding van vragen van CDA Breda.

Het CDA stelde externe linkde vragen naar aanleiding van de recente dood van twee slachtoffers van huiselijk geweld. Van de honderd Bredase slachtoffers zijn er 19 die dit jaar meer dan één keer aangifte hebben gedaan, zo meldt externe linkBreda Vandaag.

Aangiftebereidheid

Volgens het college is het aantal aangiftes de laatste jaren redelijk stabiel. "Verder is het opvallend dat wanneer het aantal incidenten wordt gerelateerd aan het aantal aangiften, het aantal aangiften toeneemt. Dat zou kunnen duiden op een verhoogde aangiftebereidheid", aldus het college.

Het CDA Breda wilde ook weten of het wel eens voorkomt dat slachtoffers wegens bezuinigingen niet konden worden opgevangen. Daarover was het college zeer duidelijk: "Slachtoffers van huiselijk geweld kunnen altijd worden opgevangen".