Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Kring van Veiligheid voor betere aanpak GIA

25-08-2015

Movisie en het Nederlands Jeugdinstituut hebben het initiatief genomen voor een Kring van Veiligheid waarin bestuurders, professionals en ervaringsdeskundigen opnieuw kijken naar de aanpak van geweld in afhankelijkheidsrelaties (GIA).

Huiselijk geweld en kindermishandeling hebben een enorme impact en de incidentie lijkt ondanks de inspanning van duizenden professionals niet af te nemen. De Kring van Veiligheid wil eind 2015 een actieplan presenteren dat een effectievere aanpak van preventie, signalering, hulpverlening en vervolging van geweld in afhankelijkheidsrelaties ondersteunt.

Deelnemers

De Kring van Veiligheid wordt geleid door Jacques Wallage en bestaat uit voorlopers van verschillende sectoren van de nulde tot de tweede lijn. Deelnemers zijn Ans van de Maat (Intermetzo), Annelies Boode-Groot Nibbelink (Humanitas), Aleid van den Brink (Blijf Groep), Johan Brongers (Tinten Welzijnsgroep), Janet ten Hoope (landelijk portefeuillehouder huiselijk geweld OM), Majone Steketee (Verwey-Jonker Instituut), Tineke Franssen (Stichting Zijweg), Oetra Gopal (wethouder gemeente Hoogezand-Sappemeer) en Janis Tamsma (politie Friesland), Astrid van der Kooij (Movisie), Ingrid ten Berge (Nederlands Jeugdinstituut), Saskia Daru (Movisie) en Lou Repetur (Movisie).