Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Nieuwe voorlichtingsfilm Lief, Lijf en Leven

26-05-2015

KLOS-TV presenteert morgenmiddag bij Abrona in Huis ter Heide haar nieuwe voorlichtingsfilm 'Lief, lijf & leven' over seksualiteit voor mensen met een verstandelijke beperking.

In de voorlichtingsfilm, bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking, worden op een heel gestructureerde manier alle facetten van de seksuele ontwikkeling belicht. De onderwerpen variƫren van kennis over het eigen lichaam tot de mogelijkheden en gevaren van internet, social media (Facebook, YouTube, Twitter etc.) tot seksueel misbruik, loverboys/-girls en weerbaarheid. Voor begeleiders is er een uitgebreide instructie met interviews gehouden met wetenschappers, begeleiders en mensen uit de doelgroep zelf, en voorbeelden uit de praktijk.

Bewustzijn

Veel mensen met een licht verstandelijke en/of communicatieve beperking hebben vaak een gemis aan kennis over het eigen lichaam. En dat heeft gevolgen. Als je niet weet hoe je lichaam functioneert, kun je ook het onderscheid niet maken tussen wat prettig voelt (ja-gevoel) en wat niet prettig voelt (nee-gevoel). Met de film Lief, Lijf & Leven en deze website hoopt KLOS-TV het bewustzijn over het eigen lichaam bij deze doelgroep te vergroten.

Het vijfdelige dvd-pakket is vanaf morgen te bestellen via externe linkKLOS-TV.