Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Taskforce organiseert Week tegen Kindermishandeling

26-06-2015

De Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik organiseert van 16 t/m 21 november 2015 de Week tegen Kindermishandeling. In deze week kan iedereen activiteiten organiseren die binnen dit thema vallen. Men kan zich hiervoor aanmelden via de site Weektegenkindermishandeling.nl.

Slachtoffers van kindermishandeling kunnen vaak één persoon aanwijzen die voor hen de cirkel van geweld doorbrak. Zo’n persoon verandert het leven van een mishandeld kind voorgoed. Mishandelde kinderen die zelf niet durven te praten, hebben mensen in hun omgeving nodig die hun signalen opmerken en in actie komen. Familieleden, onderwijzers, buren of clubgenoten bijvoorbeeld. In de Week tegen Kindermishandeling doet de Taskforce daarom een beroep op iedereen om in actie te komen bij een vermoeden van kindermishandeling.

Nog veel meer

Naast organisaties die tijdens de Week door het gehele land activiteiten organiseren, gaat er nog veel meer gebeuren om iedereen erop te wijzen dat één persoon die in actie komt al genoeg is om het leven van een mishandeld kind te redden. Meer weten over de Week tegen Kindermishandeling? Kijk dan op externe linkwww.weektegenkindermishandeling.nl