Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

Eenduidige rol politie in Veiligheidshuizen vastgelegd

27-03-2015

Met het rapport 'Politie in Veiligheidshuizen' dat deze maand verscheen, geeft de Nationale Politie duidelijkheid over haar rollen en taken binnen de Nederlandse Veiligheidshuizen. “Het rapport beschrijft zwart op wit wat de politie de Veiligheidshuizen levert en daar mogen ze ons ook op afrekenen”, aldus politiechef Liesbeth Huyzer.

Huyzer, politiechef van de Eenheid Noord-Holland, is namens de Nationale Politie portefeuillehouder Veiligheidshuizen. Zij kreeg twee jaar geleden de vraag om het rapport samen te stellen. "We hadden met twee bewegingen te maken: de vorming van de Nationale Politie en de uitvoering van het Landelijk kader Veiligheidshuizen. Als nationale organisatie wil je een eenheid uitdragen en op een uniforme wijze werken", zegt zij in een interview met externe linkVeiligheidshuizen.nl

"Het kan niet zo zijn dat de rol van de politie bij het Veiligheidshuis Groningen totaal afwijkt van die van het Veiligheidshuis Zeeland. Of dat de werkwijze van de politie binnen een Veiligheidshuis verandert omdat een politiemedewerker wordt vervangen. De komst van dit document maakt duidelijk wat de politie kan leveren. Daar mogen de partners ons aan houden."