Logo Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

huiselijkgeweld.nl

VN omarmen aanbevelingen Kinderombudsmannen

28-09-2015

De Verenigde Naties omarmen de aanbevelingen van de Europese Kinderombudsmannen om kindermishandeling in Europa aan te pakken. Het thema geweld tegen kinderen is daarmee een belangrijk onderwerp op de agenda van de algemene ledenvergadering van de VN die momenteel plaatsvindt.

De Europese Kinderombudsmannen roepen de Europese leiders op om zich maximaal in te spannen om geweld tegen kinderen tegen te gaan. Dat stellen zij in een pdf-bestandgezamenlijke verklaring (Pdf-bestand 73,5 kB) die zij vorige week tijdens hun jaarlijkse top hebben geformuleerd. De verklaring wordt omarmd door Marta Santos Pais, special Representative of the UN Secretary-General on Violence against Children.

Aanbevelingen

De Kinderombudsmannen benoemen in hun verklaring tien aanbevelingen, die Europese regeringen moeten opvolgen om kindermishandeling terug te dringen. Deze aanbevelingen komen voort uit een pdf-bestandonderzoek (Pdf-bestand 1,32 Mb) over de Europese aanpak van kindermishandeling dat de Nederlandse Kinderombudsman in samenwerking met de Augeo Foundation heeft gepubliceerd.